Unutrašnja izolacija zidova

Prilikom adaptacije stana ili novogradnje koristimo sva moderna rješenja i proizvode prilagođena aktualnom projektu. Stoga nekada koristimo i Ytong rješenja. Provjerena su u praksi imaju mnoga potreba svojstva kao što su toplinska i zvučna zaštita, zaštita od vlage i protupožarnost.

Kako smo već pisali, cijene energenata samo su jedan od razloga da ozbiljno razmislite treba li i Vama bolja izolacija zidova. U klimatskoj zoni u kojoj izmjenjuju vruća ljeta sa hladnim zimama i kišnim proljećima i jesenima, izolacija zidova se dugoročno i višestruko isplati.

Kod starijih stambenih zgrada, u uvjetima kolektivnog stanovanja, jedini način da stan termički izoliramo izvana jest adaptacija cijele zgrade. To je, nažalost, često teško izvedivo jer treba prikupiti znatna sredstva i uključiti sve stanare zgrade u taj poduhvat.

Stoga su posebno interesanta rješenja za unutrašnju izolaciju, naprotiv, često je unutrašnja izolacija jedini način izolacije kod starih zgrada ili fasada zaštićenih spomenika.

Ytong Multipor je odličan termoizolator, zidovi izolirani s njime «dišu», a time se suzbija pojava plijesni i ozbiljna oštećenja do kojih može doći vremenom.

Više informacija o rješenjima iz Švedske na stranicama Ytonga.

vise-onama-link

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *