adaptacija toplinska izolacija

Toplinska izolacija

Jeste li znali da se kvalitetnom izvedbom toplinske izolacije može postići 75% smanjenje režijskih troškova!!

Prilikom adaptacije kuće, prvo dobro izolirajte kuću. Kotao i radijatori potrebni za vaš sustav grijanja bit će manjeg kapaciteta, pa će i početna investicija za sustav grijanja biti manja.

Prilikom adaptacije fasade, ne propustite priliku ugraditi toplinsku izolaciju. Dodatni troškovi za toplinsku izolaciju su oko 200 kn/m2 što čini 20-40% od ukupnih troškova adaptacije fasade.

Postavljanjem toplinske izolacije s vanjske strane zida riješiti ćete i probleme s kondenzacijom pare (od kuhanja, tuširanja, sušenja odjeće) koja se javlja zbog niske temperature zida, te nastanak gljivica i pljesni. Također će i toplinski ugođaj u prostoru biti bolji zbog povećane temperature zida.

Toplinska izolacija štiti zgradu od štetnih vanjskih utjecaja i njihovih posljedica (vlaga, smrzavanje, pregrijavanje) čime joj se produžuje vijek trajanja.

Gubici kroz prozore su transmisijski (oni kroz zatvoren prozor) i ventilacijski (oni kroz otvoren prozor). Kada se zbroje jedni i drugi, kroz prozore se ostvaruje preko 50% ukupnih toplinskih gubitaka zgrade.

Više o tome ali i o drugim načinima ušteda u kućanstvu možete pročitati na stranicama Poticanja energetske efikasnosti ovdje.

vise-onama-link

1 Comment

  • Unutrašnja izolacija zidova | Adaptor - adaptacija stana kuće ureda

    […] članak povezane tematike .. pročitajte […]

  • Write a Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *