Zidarski radovi

Potpuno smo opremljeni za sve zidarske i armirano-betonske radove, izradu glazura i cementnih estriha, žbukanje i izolacije. Naši dugogodišnji djelatnici s velikim iskustvom brzo i kvaliteno izvode sve zidarske radove prilikom adaptacija stana.

Zidarskim radovima, zidanjem zidova i otvora Vaš prostor dobija vizuru i oblik.

Posebno bi istaknuli važnost hidro i termo-izolacija koje su iznimno bitne prilikom izvođenja radova jer se svi propusti i greške naknadno teško saniraju. Pravilnim odabirom sistema izolacije ostvaruju se dodatne uštede i postiže veća kvaliteta življenja.

Sve zidarske radove izvodimo korištenjem kvalitetnih i trajnih materijala, a nerijetko klasične materijale zamjenjujemo novim, modernim rješenjima suhe gradnje koja u adaptaciji omogućuju kraće rokove što je važno kada se radi o stambenom ili poslovnom prostoru u koji se želite čim prije vratiti.

Fasade

Danas su posebno aktualne adaptacije fasade iz razloga energetske efikasnosti i certifikata koji se traže. U mogućnosti smo vam ponuditi sva rješenja vezana uz žbukanje i fasade, izvesti sve tražene radove i u konačnici izraditi elaborat potreban za dobijanje energetskog certifikata.

Fasada dakle pored dekorativne ima bitnu ulogu u toplinskoj i zvučnoj izolaciji te štedi energiju kako za grijanje zimi tako i za hlađenje ljeti. Iz navedenog razloga ulaganje u fasadu je vrlo isplativa investicija.

Kako bi fasada bila kvalitetno postavljena i dugotrajno zadovoljila namjenu potrebna je pažnja prilikom izvedbe svih slojeva ali i po pitanju vremenskih uvjeta posebice temeperature.

Nekoliko je vrsta koje se izvode.

  • Klasična cementno-vapnena žbuka s dodatnim slojem dekorativne žbuke ili boje.
  • Toplinsko izolacijska, iz imena zaključujemo da nam pruža toplinsku zaštitu (ali i protiv buke, vlage itd). Može biti izvedena na podlozi koja već ima toplinsku izolaciju ali i u modelu gdje se dodaje dodatni izolator npr. stiropor.
  • Ventilacijska fasada koja omogućava strujanje zraka iza fasadne obloge i učinkovita je u ekstremnim uvjetima temperature i vlage.

Javite nam se s povjerenjem, sigurno možemo pomoći i sugerirati rješenja.

Adaptacija stana zidarski radovi